West-Life Hackathon 26 Sep 20128

From West-Life
Jump to: navigation, search

We have confirmed that we will be having the West-Life hackathon to transfer services to Instruct Infrastructure the 26th of September 11am to 4pm which should allow for day travel. The meeting will be at our offices in Oxford (address in my signature below). If you are planning to stay in Oxford Madalena (cc to this message) can assist you. So far we have the following confirmed participants if you know of anybody else that want to participate or should participated and you are not in the list please let us know.

Participants

  • Tomas Kulhanek
  • Martyn Winn
  • Fiona Sanderson
  • Francois Ruty
  • Chris Morris
  • Laura del Cano Novales
  • Claudia Alen

Organizer

Dr Claudia Alen Amaro Scientific Project Manager Instruct-ERIC Oxford House Parkway Court John Smith Drive Oxford OX4 2JY, UK Tel:01865988639 email: claudia@strubi.ox.ac.uk

Agenda

Transfer Virtual Folder and related services:

  • 11:00 - 11:15 - (15 mins) Introduction
  • 11:15 - 11:35 - (20 mins) maintainability and the practicalities, decide on a group to maintain and support these services in the future by Instruct
  • 11:35 - 11:55 - (20 mins) Virtual Machines templates, containers - preparation, reuse, CernVM 4.0, Scientific Linux 7.5
  • 11:55 - 12:15 - (20 mins) Bootstraping - VM,container preparation, configuration with SSO, VRE, ...

(lunch time)

  • 13:00 - 13:30 - (30 mins) Backend services - WEBDAV API, strategy for mounting/unmounting, REST API, message driven services, common storage location (/srv/virtualfolder) source code organization, build and test
  • 13:30 - 14:00 - (30 mins) Frontend UI - components (Setting, Settings Export/Import, File Manager, File picker, Viewer, Metadata), source code organization, build

(break 15 mins)

  • 14:15 - 14:30 - (15 mins) new Instruct computational services web page
  • 14:30 - 16:00
    • Integration into partner/third party services. files - WEBDAV, metadata - REST API, auth - SSO;
    • Deep dive into picked features;
    • Additional use case discussion/prototyping